Над 400 души са привлечени към наказателна отговорност за притежание и

...
Над 400 души са привлечени към наказателна отговорност за притежание и
Коментари Харесай

Прокуратурата и МВР се похвалиха с над 400 анонимни обвинения за дрога

Над 400 души са привлечени към наказателна отговорност за владеене и разпространяване на опиати вследствие на спецакцията " Бяло " в цялата страна. Това регистрираха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата на брифинг пред публицисти. От известието обаче не стана известно да има подвигнати обвинявания на водачи на огромни проведени незаконни групи. Затова пък службите се похвалиха. че измежду арестуваните има и 14-годишно момче, хванато да продава дрога против 50 лева на свои съученици. 

До момента са конфискувани над 10 000 дози от друг тип опиат.  " Това са, евентуално, и над 10 000 дрогирани шорьори, които са евентуални убийци по пътищата. Това би трябвало да спре тук и в този момент, по тази причина сме дружно с Министерство на вътрешните работи. Защото инситуциите би трябвало да подхващат единни и съответни ограничения. Това беше и повода основният прокурор да разпореди на административните ръководители да засилват дейностите по формираните досъдебни производства за владеене и разпространяване на наркотични субстанции ", съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Образувани са 254 нови досъдебни производства за държане и разпространяване на опиати. Претърсени са над 300 адреса в цялата страна. Разкрити са повече от 10 нарколаборатории. Открити и конфискувани са над 2700 стръка марихуана. Проверени са над 1500 учебни заведения и над 1600 заведения. „ Станахме очевидци на това задържането на възпитаник, който продаваше дрога на своите съученици за по 50 лева на хапче ”, сподели Милева. Близо две трети от арестуваните по време на спецакцията са били задържани и преди.

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи изненадващо демонстрираха положителни връзки между тях, което контрастира с напрежението сред двете институции, когато вътрешен министър беше Бойко Рашков. Доскоро и основният прокурор Иван Гешев повтаряше, че престъпността непрестанно. Сега Милева обаче отхвърли да е имало напрежение сред вътрешното министерство и прокуратурата. „ Общите ни старания са безапелационни и наркомафията не би трябвало да бъде спокойна ”, акцентира тя.

" Борбата с наркоразпространението е приоритет за Министерство на вътрешните работи и това ще продължи да бъде по този начин. Активните дейности по почистване на учебните заведения и наркосборищата ще продължи да бъде наша задача и се вижда, че когато това се прави със взаимни старания с прокуратурата, резултатите са положителни. Надявам се, че това ще продължи и ще бъдем ефикасни против този камшик на обществото ", сподели от своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР